Contact

Voor overname van teksten, foto’s of andere publicaties dient u contact op te nemen met info@112nieuwsgroep.nl

112 Nieuwsgroep

Tips banner
24 aanhoudingen bij grenscontrole

Grensstreek - Bij een grote Duits-Nederlandse grenscontrole op donderdag 15 november zijn 24 personen aangehouden, onder andere voor witwassen en openstaande arrestatiebevelen. Ruim 4.000 personen en zeker 2.500 voertuigen en treinen zijn onderworpen aan een controle. Op de belangrijke toegangswegen van en naar Nederland moesten alle voertuigen verplicht langs de controle. De actie werd uitgevoerd door de Koninklijke Marechaussee, Douane, Politie en de Duitse Bundespolizei. Het doel van de controle is de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit, illegale migratie, mensenhandel en -smokkel, mobiel banditisme en het vergroten van de verkeersveiligheid.

Lees verder...
Lidl in Neerbosch-Oost overvallen

Nijmegen - Rond 07.40 uur werd vrijdagochtend een supermarkt in de Nijmeegse wijk Neerbosch overvallen. De drie daders bedreigden het aanwezige personeel met messen en namen een geldbedrag weg. De daders kwamen via de bevoorradingsroute in het pand en bedreigden 5 medewerkers; zij zijn door de daders ook vastgebonden. De daders namen een geldbedrag mee en vluchtten te voet met Lidl-tassen via de Balladestraat richting Graafseweg. De slachtoffers wisten zichzelf te bevrijden en waarschuwden de politie. Niemand raakte gewond. Op dit moment wordt door de politie volop onderzoek gedaan in de winkel en directe omgeving. Daarbij worden ook aanwezige camerabeelden bekeken. Mocht u iets gezien hebben vanaf 06.00 uur tot 08.00 uur, of meer informatie hebben door onderstaand signalement, neem dan contact op met de recherche. Dat kan via het algemene nummer 0900-8844. Hebt u camerabeelden die kunnen helpen in het onderzoek, dan ontvangen we die graag. Signalement daders De daders zijn waarschijnlijk tussen de 17-19 jaar oud. Ze waren rond de 170/180 cm lang. De daders spraken straattaal en waren gekleed in sportkleding. Dader 1 Negroïde jongeman, platte neus, volle lippen Ogen verstaand uit elkaar Zwarte bivakmuts, zwarte capuchon. Donkere joggingbroek Hij droeg sneakers en strakke zwarte sporthandschoentjes. Dader 2 Hij had een licht getint uiterlijk Licht grijze bivakmuts en licht grijs vest Joggingbroek en sneakers, Hij droeg latex handschoenen en was smaller dan de anderen. Dader 3 Licht getint uiterlijk Donkere kleding. Hij droeg sneakers. Heeft u iets gezien of andere informatie neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem 0800-7000

Lees verder...
Plofkraak op pinautomaat in Malvert

Nijmegen - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er rond 4:00 een plofkraak plaatsgevonden in de Malvert. Een pinautomaat van ABN AMRO is uit de muur geblazen. Omwonende schrokken wakker van een enorme explosie. Door de explosie is een deel van de gevel zwaar beschadigd. De explosie was zo enorm dat er stukken plastic lagen op de vierde verdieping van een tegenovergelegen flatgebouw. Overal in de omgeving lagen er ook brokstokken op stoep en straat. De politie was een zoektocht gestart naar de daders met meerdere eenheden, maar die werden niet aangetroffen. De EOD en de Forensische Opsporing zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen. De politie zoekt getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie omtrent de plofkraak neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Lees verder...
Actiegroep kondigt demonstratie officieel aan bij gemeente

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) kondigen eerder al aan te gaan demonstreren in meerdere gemeentes waaronder Maassluis. Vandaag heeft de actiegroep zich officieel aangemeld bij de gemeente Maassluis met de mededeling dat zij gaan demonstreren tijdens de intocht. Burgemeester Haan heeft een aanwijzingsbesluit ondertekend. Hier staan een aantal voorwaarden waaraan demonstranten moeten voldoen. Zo moeten de demonstranten binnen een aangewezen vak blijven, mogen zij niet lopend demonstreren en het gebruik van geluidsapparatuur is niet toegestaan. Een woordvoerder laat aan de WOS het volgende weten: "We zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat kinderen geen hinder van de demonstratie zullen ondervinden. Het is daarom ook dat de gemeente ingaat op de kennisgeving. Hierdoor kan de gemeente glashelder de voorwaarden voor demonstratie vastleggen.". Wanneer een demonstratie gehouden wil worden, moet dit minimaal 72 uur van te voren worden aangekondigd bij de gemeente. Dit is dus op tijd gebeurd door de actiegroep. Aldus de WOS.

Lees verder...
Onderzoek naar betrokkenheid man bij misdrijf Van Leeuwenhoekstraat

Enschede - De politie heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede eerder die dag waarbij vier personen om het leven zijn gebracht. De arrestaties hadden plaats in de omgeving van Dordrecht. Een van de twee verdachten is inmiddels in vrijheid gesteld. Hij is geen verdachte meer. Van betrokkenheid bij het misdrijf aan de Van Leeuwenhoekstraat is niets gebleken. De andere verdachte, een 26-jarige man uit Enschede, zit nog vast. Morgen (vrijdag 16 november) wordt besloten of hij zal worden voorgeleid bij de rechter-commissaris, of dat zijn inverzekeringstelling door de rechter-commissaris zal worden getoetst en daarna verlengd. In het onderzoek naar de dood van de vier mannen heeft de politie gisteren (woensdag 14 november) meerdere panden doorzocht in Enschede en Hengelo. Tijdens deze doorzoekingen zijn geen personen aangehouden. Weet u meer? Het rechercheteam wil heel graag in contact komen met getuigen of mensen die meer weten over dit ernstige misdrijf. Zij kunnen contact opnemen met de (gratis) opsporingstiplijn 0800 6070, het politienummer 0900 8844 of anoniem bellen met 0800 7000.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws