Veel tips identiteit verdachten straatroof [VIDEO]

Heerlen – Donderdag 16 mei werd een vrouw op klaarlichte dag slachtoffer van een gewelddadige beroving. Twee weken geleden werden de beelden van deze straatroof vrijgegeven in de hoop meer informatie te krijgen over de identiteit van de verdachten. Dat leverde tientallen tips op. De politie onderzoekt de tips, maar geeft ook te kennen dat nieuwe informatie of tips altijd welkom blijven. Mede daarom wordt er deze week in Heerlen campagne gevoerd.

Op donderdag 16 mei werd een vrouw op de Vorstenstraat in Heerlen slachtoffer van een gewelddadige straatroof. Het is ongeveer 18.30 uur als twee jonge mannen van hun fiets springen en de vrouw van haar tas proberen te beroven. Ze blijft haar tas vasthouden en wordt door de daders over de straat heen gesleurd. Uiteindelijk moet ze noodgedwongen loslaten en gaan de verdachten er met de buit vandoor. Ze vluchten over de Parallelweg, langs de voorzijde van het station, richting centrum.

Signalement
De eerste verdachte is een jonge man. Hij droeg een spijkerbroek, witte sneakers en een donkergroene jas met zwarte accenten. Daarnaast had hij donker haar en een baardje. Hij verplaatste zich op een blauwe fiets. De andere verdachte was ook een jonge man. Hij droeg een donkere broek, witte sneakers met zwarte enkelsokjes en een blauw jas van vermoedelijk het merk Nike. Hij had rossig haar en reed op een zwarte fiets.

Lokale campagne
De vrijgegeven beelden van de straatroof genereerden een hoop reacties, informatie en tips. De politie onderzoekt deze en hoopt snel achter de identiteit van de verdachten te komen. In het kader van het onderzoek zijn diverse politiemedewerkers deze week in Heerlen aanwezig om te flyeren en in gesprek te gaan met buurtbewoners. Middels de flyers wordt herkenning op de op de flyer afgebeelde verdachten gevraagd.

Kent u de verdachten of klinkt het signalement u bekend in de oren? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of deel uw informatie anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).