Inbrekers trio in de kraag gevat dankzij alerte buurman

19/10

Foto: Politie

Een alerte bewoner uit de Carboonstraat( Zeswegen) bemerkte, vannacht op donderdag 19 oktober 2017, omstreeks 02.00 uur, dat er werd ingebroken bij zijn buren. de buurtbewoner belde direct de Politie en kon een beschrijving doorgeven van 2 wegvluchtende inbrekers.

Ook zag de melder dat beide inbrekers er met een auto vandoor gingen. De Politie wist de vluchtauto op de Beersdalweg te onderscheppen.
Bij het openen van een van de portieren liet een van de inbrekers al een handschoen vallen onder het oog van de politie. De politie trof vervolgens meer inbrekers werktuig aan, waaronder een breekijzer.

De politie onderzoekt de zaak. Het lijkt erop dat de inbrekers gestoord werden en de inbraak daardoor mislukt is. De drie mannen zijn aangehouden.
Het betrof 2 mannen uit Brunssum en een Heerlenaar, opmerkelijk genoeg uit Zeswegen afkomstig.