Man aangehouden met gestolen kentekenplaten dankzij oplettende getuige

Zondagmiddag werd door politie Heerlen een man aangehouden die even ervoor kentekenplaten van een busje had gestolen. Dit gebeurde op de Elfershof in Heerlen. Een 16-jarige buurtbewoner zag dit en waarschuwde zijn vader, die de politie belde.

De politie kreeg een duidelijk signalement door en zagen de verdachte even later lopen op het Frans Dohmenhof. Hij rende er vandoor, maar buurtbewoners gaven ons door in welke richting hij ging, mooi! Agenten konden met een aantal patrouille auto’s een gebiedje ‘afzetten’, één van onze collega’s klom op de daken van de garageboxen en we lieten een hond aan de lijn zoeken. Vanaf het dak zagen ze de verdachte op een plat dak aan de Cluysenaerstraat liggen. Eenmaal ontdekt kwam hij van het dak af en kon hij worden aangehouden. De kentekenplaten zijn ook teruggevonden.